Veilig op wintersport!

Natuurlijk begrijpen wij dat je best nog wel wat vraagtekens hebt bij een wintersportvakantie.
Op deze pagina houden wij jou daarom regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent het Coronavirus en jouw vakantie.

Wie het nieuws volgt, weet dat er tot half maart 2021 een negatief reisadvies geldt voor reizen naar het buitenland. Dit betekent dat wij noodgedwongen een streep door een aantal reizen hebben moeten zetten, waaronder alle wintersportvakanties in december.
Natuurlijk zijn wij alweer druk bezig met het samenstellen van de SnowCamps voor seizoen 2021/2022…meld je dus aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Boeken met corona-garantie

Bij SingleSnow boek je altijd een reis met corona-garantie, zo kun je met een gerust hart jouw wintersportvakantie plannen. Wanneer een reis van onze zijde niet doorgaat vanwege het coronavirus, vragen we je de boeking om te zetten naar een andere wintersportvakantie.
Schikt het jou echter niet aan te sluiten bij een bestaande reis uit ons aanbod, dan krijg je van ons de volledige reissom terug!

Corona-proof vervoer

Het vervoer naar onze wintersportbestemmingen wordt uitgevoerd door busmaatschappij Winterliner, ook zij hebben de nodige stappen ondernomen om jouw busreis corona-proof te laten verlopen.
Uitgebreide informatie over de voorzorgsmaatregelen in de bus bekijk je via de onderstaande link:

https://www.winterliner.nl/coronavirus

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over de busreis, neem dan contact op met Winterliner.
Voor vragen over de vakantie staat ons team voor je klaar!

Maatregelen in de skigebieden

Naast de gebruikelijke aandachtspunten zoals vaker handen wassen, regelmatig desinfecteren van oppervlaktes, thuisblijven bij ziekte en het behouden van 1,5 meter afstand, hebben veel wintersportgebieden een aantal aanvullende maatregelen getroffen. Het Coronavirus is echter wel onvoorspelbaar, het kan dan ook zomaar zijn dat een skigebied de maatregelen per direct aanpast of aanscherpt.
Onderstaande maatregelen zijn een richtlijn, voor de meest actuele informatie raden we je aan de website van het desbetreffende wintersportgebied in de gaten te houden:

Mondkapjesplicht
Ook skiliften worden gezien als openbaar vervoer, het dragen van een mondkapje in de gondels, stoeltjesliften en sleepliften is dus verplicht wanneer je er met twee personen tegelijk inzit. Verder draag je een mondkapje in alle afgesloten ruimtes, zoals in de wachtrij, de shops, skidepots, toiletten en restaurants.

Online skipas bestellen
Om wachtrijen bij de kassa te voorkomen, is het mogelijk om je liftpas online te kopen.
Vergeet bij het bestellen niet dat je rekening moet houden met verzendtijd vanuit het buitenland, bestel jouw pas dus ruim op tijd.

Skiliften
Om alle sneeuwliefhebbers zo efficiënt mogelijk over de dag te verspreiden, gaan de liften iedere dag al om 8:00 uur open. De gondels worden dagelijks gedesinfecteerd en sommige liften draaien zelfs sneller om de tijd te verkorten.
Daarnaast laten de skigebieden hun medewerkers regelmatig op Corona testen, alles voor jouw veiligheid!

Horeca
In de horeca is het dragen van een mondkapje verplicht, echter aan tafel geldt deze plicht niet. Zodra je bijvoorbeeld naar het toilet of het buffet loopt, zet je dus je mondkapje weer op. Om voldoende afstand te houden, hebben restaurants de tafels verder uit elkaar opgesteld of een scheidingsscherm geplaatst.

Actuele maatregelen

Het coronavirus is onvoorspelbaar, het kan dan ook zomaar zijn dat een skigebied de maatregelen per direct aanpast of aanscherpt.
Voor de meest actuele informatie raden we je aan de website van het desbetreffende wintersportgebied in de gaten te houden.

Ga je mee naar de sneeuw?