Veilig op wintersport!

Natuurlijk begrijpen wij dat je best nog wel wat vraagtekens hebt bij een wintersportvakantie.
Op deze pagina houden wij jou daarom regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent het Coronavirus en jouw SnowCamp met SnowMania.

Boeken met corona-garantie

Bij SnowMania boek je nu je reis met corona-garantie, zo kun je met een gerust hart jouw vakantie plannen. Wanneer een reis vanuit onze kant geannuleerd moet worden, vanwege het coronavirus, vragen we je in eerste instantie de boeking om te zetten naar een andere wintersportvakantie. Zit er niks voor je tussen of gaat dit echt niet lukken? Geen paniek, dan krijg je van ons het betaalde bedrag (in delen) terug.

Corona-proof vervoer

Het vervoer naar onze wintersportbestemmingen wordt uitgevoerd door busmaatschappij Winterliner, ook zij hebben de nodige stappen ondernomen om jouw busreis corona-proof te laten verlopen.
Uitgebreide informatie over de voorzorgsmaatregelen in de bus bekijk je via de onderstaande link:

https://www.winterliner.nl/coronavirus

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over de busreis, neem dan contact op met Winterliner.
Voor vragen over de vakantie staat ons team voor je klaar!

Maatregelen in de skigebieden

Naast de gebruikelijke aandachtspunten zoals vaker handen wassen, regelmatig desinfecteren van oppervlaktes, thuisblijven bij ziekte en het behouden van 1,5 meter afstand, hebben veel wintersportgebieden een aantal aanvullende maatregelen getroffen. Het Coronavirus is echter wel onvoorspelbaar, het kan dan ook zomaar zijn dat een skigebied de maatregelen per direct aanpast of aanscherpt, dit kan ook gelden voor de geldigheid van het coronabewijs (2G of 3G).

Deze maatregelen zijn daarom een richtlijn, voor de meest actuele informatie raden we je aan de website van het desbetreffende wintersportgebied/land in de gaten te houden, dit kan namelijk per dag veranderen.

Hiervoor verwijzen wij je naar de website van de ANVR via deze LINK.  Verdere informatie vind je op de website van het RIVM, Nederland Wereldwijd of de website Rijksoverheid.nl.

Mondkapjesplicht
Ook skiliften worden gezien als openbaar vervoer, het dragen van een mondkapje in de gondels, stoeltjesliften en sleepliften is dus verplicht wanneer je er met twee personen tegelijk inzit. Verder draag je een mondkapje in alle afgesloten ruimtes, zoals in de wachtrij, de shops, skidepots, toiletten en restaurants. Let op in Oostenrijk moet dit een FFP2 masker zijn.

Online skipas bestellen
Om wachtrijen bij de kassa te voorkomen, is het mogelijk om je skitpas online te kopen. Je pas ligt dan voor je klaar in het hotel.

Skiliften
Om alle sneeuwliefhebbers zo efficiënt mogelijk over de dag te verspreiden, gaan de liften iedere dag al om 8:00 uur open. De gondels worden dagelijks gedesinfecteerd en sommige liften draaien zelfs sneller om de tijd te verkorten.
Daarnaast laten de skigebieden hun medewerkers regelmatig op Corona testen, alles voor jouw veiligheid!

Vragen over de maatregelen

Wij begrijpen dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Dus kom je met deze informatie niet verder, neem dan gerust contact met ons op.

Ga je mee naar de sneeuw?