Tijdens een SnowCamp mag en kan er natuurlijk van alles, je hebt tenslotte vakantie! Wij begrijpen echter dat je ouders of verzorgers het best een tikkeltje spannend vinden om jou in het diepe te gooien met SnowMania. Daarom zijn er voor onze SnowCamps een aantal richtlijnen opgesteld, om onnodige zorgen te voorkomen.

De SnowMania staff

Met iedere groep reist Nederlandse SnowMania staff mee, die ervoor zorgt dat alles goed, leuk en vlot verloopt. Onze staff heeft een interne opleidingsweek gevolgd, waarin zij alles leren over het begeleiden van groepen en het geven van ski- en snowboardcoaching. Daarnaast hebben zij een screening gehad en houden zij zich aan de gedragscode die past bij de doelgroep. Per SnowCamp gaan er twee tot zes begeleiders mee, dit is afhankelijk van de groepsgrootte.

De reis

Wij verzorgen je SnowCamp vanaf het moment dat je in de touringcar stapt tot het moment dat je weer thuis komt. Sneeuw, vrienden en gezelligheid: we maken er een fantastische vakantie van!
Alle touringcars waar wij mee rijden zijn voorzien van het Keurmerk Touringcarbedrijf. Ze worden bestuurd door gecertificeerde chauffeurs, die ervaring hebben met rijden in de bergen en in de sneeuw. Uiteraard wordt er regelmatig gestopt om de benen te strekken en te wisselen van chauffeur. Tijdens de reis is er altijd Nederlandse SnowMania staff aanwezig. Zij zorgen ervoor dat je vakantie al in de bus begint en er tijdens de week niemand buiten de groep valt.

Het verblijf

Tijdens onze SnowCamps verblijven we altijd in de leukste accommodaties voor jongeren. Je verblijft in een meerpersoonskamer (4 tot 7 personen), die je deelt met jongeren van hetzelfde geslacht en vrijwel altijd dezelfde leeftijd.
SnowMania biedt SnowCamps aan die geheel verzorgd én betaalbaar zijn. Dit zijn de ideale uitgangspunten voor een ongedwongen en actieve SnowCamp! We verblijven altijd in goede en gezellige jeugdaccommodaties op basis van half- of volpension. Dit houdt in dat er elke ochtend een ontbijt voor je klaar staat en ’s avonds een lekker, uitgebreid diner. Bij sommige reizen is zelfs de lunch inbegrepen. Persoonlijke uitgaven zoals lunch, drankjes en verzekeringen zijn voor eigen rekening.

Skiën en snowboarden

Tijdens het SnowCamp is er altijd de mogelijkheid om met de SnowMania staff mee de piste op te gaan. Onze staff verklapt je graag de beste tips en tricks om nog beter de piste af te komen. Wil je liever zelf door het gebied touren, dan is dit ook geen probleem. Wanneer je in een groepje de piste op gaat, geef je bij de staff aan waar je heen gaat en ben je verplicht telefonisch bereikbaar te zijn. Tijdens de lunch, aan het einde van de middag en voor het avondeten spreken we altijd gezamenlijk af. Wel zo gezellig!

Après-ski en uitgaan

Wie wintersport zegt, zegt après-ski! Meestal zoeken wij rond 16:00 uur samen met de groep de après-ski op en drinken we gezellig een drankje. Zin om tot in de late uurtjes door te feesten? Voor jongeren vanaf 18 jaar is dit geen probleem, mits dit in overleg gebeurt met de SnowMania staff. Ook hier geldt dat wanneer je samen met iemand op stap gaat, de staff weet waar jullie heen gaan en dat jullie telefonisch bereikbaar zijn. Val je in de leeftijdsgroep van 14 tot 17 jaar en wil je ook graag ’s avonds op stap? Een aantal keer per week gaan we, gezamenlijk met de staff, naar de leukste discotheken in het dorp.

Alcohol en drugs

Vanaf 18 jaar en ouder mag er, met mate, alcohol worden gedronken. Val je binnen de leeftijdsgroep van 14 tot 17 jaar, dan is dit echter een ander verhaal. Ben jij nog geen 18? Dan kan er een uitzondering worden gemaakt, mits wij daar toestemming voor hebben van je ouders. Je mag dan tijdens het SnowCamp, met mate, een drankje drinken. Wij werken met gekleurde polsbandjes, aan de hand daarvan kan onze staff zien of jij toestemming hebt om alcohol te drinken. Drugsgebruik is in alle landen wettelijk verboden, dus ook tijdens de SnowCamps van SnowMania. Mocht onze staff toch drugs vinden, dan worden er zeer strenge maatregelen getroffen. Wanneer jij je gedurende de vakantie zodanig misdraagt, overlast veroorzaakt en/of schade aanricht, dan kunnen wij jou de voortzetting van de vakantie ontzeggen en je in het ergste geval naar huis sturen. Alle kosten die hieruit voortvloeien zijn voor eigen rekening.

Een ongeluk zit in een klein hoekje…

Natuurlijk denken wij er liever niet aan, maar het kan voorkomen dat er een ongeluk(je) gebeurd tijdens een SnowCamp. In dit geval is het belangrijk dat je goed verzekerd bent. Kijk thuis dus goed na of je een reisverzekering met wintersportdekking hebt. Bij een ongeval zal onze SnowMania staff altijd zorg en hulp bieden en samen met jou een arts of zelfs het ziekenhuis bezoeken. Mocht het zo zijn dat de situatie complex is en er bijvoorbeeld een ziekenhuisopname noodzakelijk is, dan zorgt onze staff altijd voor begeleiding tijdens de eerste 24 uur. Mocht het noodzakelijk zijn om langer te blijven dan zullen wij in overleg met ouders of verzorgers naar een passende oplossing zoeken.

Ga je mee naar de sneeuw?