Mijn jongerenwintersport met Oud & Nieuw

Op tweede Kerstdag 2015 ben ik vertrokken naar Oostenrijk vanuit Utrecht. Hier stapte ik, samen met de anderen die vanaf Utrecht reisden, in de bus naar Hinterglemm. Ook Iris van de reisleiding was hierbij. Nadat we de rest van de groep hadden opgehaald bij verschillende opstapplaatsen zijn we doorgereden naar Oostenrijk. Tijdens de reis hebben we elkaar voorgesteld, hebben we film gekeken en zijn we uiteindelijk gaan slapen.

Na onze aankomst in Hinterglemm laadden we onze bagage in een kar en liepen we met z’n allen naar het hotel toe waar we de sleutels van onze kamers kregen. Vervolgens kleedden we ons om en was het tijd om te gaan skiën en snowboarden. Rond 19.00 uur gingen we avondeten, waarna een deel van de groep besloot te gaan stappen. De anderen bleven in het hotel.

De rest van de week heb ik geskied. Jordy, mijn reisgenoot, en ik moesten die maandag iemand helpen die gevallen was, en hierdoor hadden we de laatste rit van de gondel naar het hotel gemist. We besloten dus maar om met de rest van de groep, Rick, Ilse en Berber, naar de Après-ski te gaan. Dat was voor mij de eerste keer en het was erg gezellig. Die avond hebben we de taxi teruggenomen naar het hotel. Woensdagavond zijn we nog met z’n allen wezen stappen in Hinterglemm.

Die donderdag was het oudjaarsdag. Rond 09.15 gingen we de piste op en ’s avonds zijn we vroeg teruggegaan om om te kleden en te eten. Hierna zijn we met z’n allen naar de après-ski gegaan waar we hebben afgeteld tot 00.00 uur. Iedereen wenste elkaar een gelukkig nieuwjaar en het was een ontzettend gezellige avond. De volgende dag was het heerlijk rustig op de piste.

Zaterdag was alweer de laatste dag dat we konden skiën, want de bus zou die avond om 22.00 uur weer naar Nederland vertrekken. Ik heb dus nog heerlijk geknald op de ski’s en we hebben de dag afgesloten in de après-ski. Vervolgens hebben we gedoucht, gegeten en onze spullen verzameld waarna we terugliepen naar de bus.

De terugreis verliep verder goed. We werden naar een opstapplaats gebracht waar een aantal andere bussen iedereen naar zijn of haar eindbestemming bracht. Bij het afscheid kwamen de tranen, omdat het zo’n geweldige vakantie was geweest. Ik nam mijn bus naar Utrecht en daar aangekomen nam ik ook afscheid van de rest van de groep.

Thuis aangekomen was ik uitgeput, maar ik heb een topvakantie gehad samen met alle reisgenoten en de reisleiding. Mijn complimenten voor Brian en Iris die deze reis zo goed hebben begeleid. Ik ga zeker nog een keer mee met SnowMania naar Saalbach-Hinterglemm!

Claudia

Ga je mee naar de sneeuw?