Welke piste neem jij?

Rood, blauw, groen en zwart. Deze kleuren zijn onlosmakelijk verbonden met wintersport. Maar wat betekenen ze? Relaxed wit, groen en blauw of uitdagend rood of zwart. Je treft op onze bestemmingen in Oostenrijk (Saalbach-Hinterblemm, Brixen im Thale, Flachau, Zell am Ziller en Mayrhofen) blauwe, rode en zwarte pistes. En in Frankrijk (Saint Martin de Belleville en Les Menuires) de groene, blauwe of zwarte pistes. 

Als recreatieve- of beginnende wintersporter is een groene of blauwe piste natuurlijk echt genieten. Groen vind je met name in Frankrijk, blauw in Oostenrijk. Lekker relaxed en veel bochten draaien zonder hoge snelheid. En zo nu en dan het bospad meepakken, hoe leuk is dat? Als je zowel in Oostenrijk als in Frankrijk hebt geskied, heb je vast ervaren dat er verschillende blauwe pistes zijn. Het verschilt per gebied, ook per land. In Frankrijk zijn er blauwe pistes, die net wat steiler en moeilijker zijn die in Oostenrijk rood zijn. 

Ga van de rode piste als je al wat ervaring hebt opgedaan. Bedenk wel dat rood iets minder wordt onderhouden en je dus ongeprepareerde stukken tegen kunt komen. Ben je niet zo’n durfal of ben je nog maar net begonnen? Sla dan rood in Frankrijk nog even over. 

En ben je in de morgen lekker fit of ben jij een ervaren wintersporter, dan is de zwarte piste natuurlijk perfect. Pas bij zwart wel op met ijzige stukken. Maar, dat houdt jou niet tegen toch?  

Boek snel jouw reis in Oostenrijk of Frankrijk bij SingleSnow! 

Ga je mee naar de sneeuw?