De mooiste week van het jaar

De mooiste week van het jaar komt er weer aan; mijn snowboardvakantie naar Saalbach-Hinterglemm, ik ga nu al voor de derde keer mee. We zitten daar in een super chill jongerenhotel, direct aan de piste. Ik boek ook altijd een extra dag voor mijn liftpas zodat ik meteen bij aankomst de piste op kan. In de bus is het al gezellig en leer je meteen al een hoop lui kennen. Tip: neem een kussen mee in de bus, want dan pit je lekkerder.

Twee keer ben ik opgestapt in Utrecht, maar komend jaar stap ik in Amsterdam op omdat een vriend van me (die ik heb leren kennen via SnowMania) daar opstapt. We hebben via een grote WhatsApp groep van 2 jaar geleden het hele jaar contact met elkaar. We zien elkaar soms ook op feesten. Echt geen probleem als je alleen mee gaat, je maakt zo vrienden.

De begeleiders van SnowMania zijn prima. Ze leren je soms dingen, zo heeft Leon mij vorig jaar nog nieuwe dingen geleerd met snowboarden. Ze zijn streng als het nodig is, maar verder chill.

Er is een funpark vlakbij het hotel, je gaat schuin de rode piste af en dan ben je er al.
Drie ramps, best groot, achter elkaar en ook een paar boxen. Je kunt er 3 parcoursen doen; easy, medium en hard en soms ook een airbag. Allemaal ideaal om te freestylen en je tricks te oefenen, zoals 360 backflips en frontflips (op de airbag). Aanrader is een actiecamera op je helm voor gave filmpjes.

Hoe ziet een dag eruit? We willen altijd vroeg op staan om vroeg weg te kunnen. Het ontbijt is een prima buffet waar je zelf van alles kunt pakken. Het is elke dag weer anders. Na het ontbijt pakken we onze spullen, lopen het hotel uit en staan op de piste. Je moet altijd met een groep van minimaal 3 personen, want als er iets gebeurt moet er één bij het slachtoffer blijven en moet de ander hulp gaan halen.

Dan gaan we de hele ochtend boarden. Je kunt een App downloaden waarmee je kunt zien hoe hoog je bent, hoe snel je gaat en het meet de afstand die je aflegt. Vorig jaar heb ik 85 kilometer per uur gehaald en heb ik op een dag meer dan 60 kilometer afgelegd. Dan gaan we ergens bij een restaurantje lunchen, even opwarmen. Daarna weer de hele middag de piste op tot een uur of 4. Daarna gaan we après-skiën . In de Tanzhimmel of het Après-skiparadijs. Het avondeten in YGR Buchegg is prima, elke dag een ander buffet.

In de avond gaan we vaak weer naar het funpark. Dat is dan verlicht en tot 22.00 uur open. Met de laatste lift gaan we terug naar het hotel. Of met een taxi als we pech hebben. Op de kamer maken we ons klaar om uit te gaan. Beetje douchen, aankleden, haar doen enzo. Met de taxi gaan we weer naar de Tanzhimmel of het Après-skiparadijs. Met 8 man in een grote taxi is het niet duur. Bij het Après-skiparadijs kwamen we vorig de familie Smit tegen. Met Jan Smit sta ik nog op de foto. Deze bars zijn in het dorp Hinterglemm. We gaan daar dansen en drinken en dan weer met de taxi terug naar het hotel. Allemaal heel gezellig.

Johan

Ga je mee naar de sneeuw?