Het SnowCamp van Mike

Ik heb zojuist mijn wintersportvakantie bij Snowmania tijdens de carnavalsvakantie in 2017 weer geboekt. Dat is natuurlijk niet voor niets. Vorig jaar ben ik ook met hen naar Saalbach Hinterglemm geweest. Ik kijk terug op een knotsgekke vakantie, waarbij we super veel lol hebben gehad. Ik was alleen en moest natuurlijk even wennen toen ik de bus instapte. Ik werd direct goed ontvangen door de begeleidster van Snowmania en de rest van de jongeren. Er was een goede sfeer en iedereen had er zin in. We waren lekker melig en hebben veel gelachen. We vertrokken ’s-avonds en reden de hele nacht door. Dat vond ik wel zwaar, want ik kon niet zo goed slapen. Toen we in Oostenrijk aankwamen, heb ik mijn koffer uit de bus gehaald en gingen we direct skiën. Even wennen weer en na het skiën gingen we eten en daarna direct naar bed. Ik was bekaf.

Dit was de enige avond dat ik vroeg naar bed ging. De rest van de week was het nachtwerk. We hadden de hele week geluk, want het was mooi weer en de pistes waren super. Mijn vader zegt altijd: “Geluk dwing je af en je krijgt wat je verdiend.” Ik ski al vanaf mijn 4e en kan het vrij goed. Ik heb de hele week met hetzelfde groepje geskied. Daarbij was ook een begeleider. Dat was ook mooi, want we hadden allemaal hetzelfde niveau. De begeleider kende de weg goed en we hebben super veel kilometers geskied. We hebben mooie tochten gemaakt. Het skigebied is groot en daar was ik nog nooit geweest. Je leert de pistes vrij snel kennen en als je de weg op enig moment weet, gaat het allemaal vanzelf. We hadden veel lol en konden goed met elkaar opschieten. We kenden elkaar helemaal niet, maar dat ging erg goed. We hebben geen ruzie gehad. Dat vond ik ook mooi. We sliepen in een mooie accommodatie. Ik sliep met vier anderen jongens op een kamer. De meisjes sliepen apart. De kamers waren goed en we hadden een eigen badkamer en wc. Dat was wel lekker. Geen overdreven luxe, maar gewoon goed. Ik kon ook met hen goed opschieten. Ik zag hen de hele dag niet, want ze zaten in een andere groep. We hadden het gezellig en gingen ’s avonds met elkaar om.
De accommodatie ligt middenin in het skigebied, midden op de piste en net boven het dorp. Dus direct je ski’s aan en gaan met die banaan.

Er is een gezellige lounge met gratis darts, tafelvoetbal en een biljart. Verder is er een bioscoop. Ook was er een zogenaamd “Nightpark” en kon je na het eten nog gaan skiën. Het park is verlicht. De skilift gaat door tot het Nightpark sluit en je kon dus vanuit het dorp met de lift naar onze accommodatie. Super gemakkelijk. Daar hebben we veel gebruik van gemaakt. Het eten was voldoende en goed. Volpension. Dus daarvoor hoefde je verder niets te betalen. Ik ging tussen de middag meestal in een restaurant wat eten en drinken. Ik was nog te jong voor de après ski en dat vond ik niet zo erg. Dat komt wel als ik 18 jaar ben. Dus ook dit jaar zal het voor mij een alcohol vrije vakantie worden.

Ik was na 8 dagen skiën wel moe en op zaterdagavond vertrokken we weer. Op zondagochtend kwamen we weer in Nederland aan. Ik was echt bekaf en ging direct toen ik thuis kwam naar bed. Gelukkig moest ik direct op de maandag weer naar school (grapje). Het is natuurlijk niet voor niets dat ik in 2017 weer met Snowmania naar Saalbach Hinterglemm op wintersport vakantie ga. Ik heb het gewoon erg goed naar mijn zin gehad. De groep was leuk, de begeleiders erg grappig en alles was goed. De begeleiders waren altijd voor ons bereikbaar en het waren toffe mensen. Op naar volgend jaar. Ik verheug me er weer op.

Mike

Ga je mee naar de sneeuw?